Paté en terrine, hoe zit het nou?
- Terrine: vorm met deksel, au bain marie gegaard. Meestal gevuld met een fijne farce.
- En terrine: alleen de vorm wordt gebruikt.
- Marbré: meestal een ´en terrine´ die eruitziet als een stuk marmer.
- Paté: stenen schaal met farce gevuld, gebakken in de oven en daarna met gelei afgedekt.
- Paté en croúte; paté voorzien van deeg, na die tijd afgevuld met gelei.
- Galantine klassiek: gevogelte of vlees, geheel uitgebeend, gevuld met farce, opgebonden zodat de vorm weer terug komt, gepocheerd en dan bedekken met een veloutésaus.
- Galantine modern: farce opgerold in vetspek en een passeerdoek, pocheren, bedekken met een veloutésaus.
- Ballotine: geheel ontbeende vogel of vlees met één boutje of in een blaas, zodat er een bolletje ontstaat. Dit kan gepocheerd of gebraden worden en kun je warm eten.
![](https://primary.jwwb.nl/public/j/n/t/temp-nanrlgldtfsvmmkuknls/60xl8v/img_7710kopiren.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1280%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=378&height=252)
![](https://primary.jwwb.nl/public/j/n/t/temp-nanrlgldtfsvmmkuknls/4v1nop/d465a3b0-eb16-4d01-9085-f16dc97a3ff7jpg-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1280%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=378&height=252)
![](https://primary.jwwb.nl/public/j/n/t/temp-nanrlgldtfsvmmkuknls/zw2qif/img_7693kopiren.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1280%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=378&height=252)